Fractio Quest: Breuken leren in een tweede taal


Binnen het Erasmus+ project 'gamifying CLIL within mathematics' werd een set van digitaal game-based materiaal ontwikkeld om het onderwijs en leren van breuken in een tweede taal te ondersteunen en stimuleren.

De hoofdfocus ligt op de gratis app Fractio-Quest. In deze app kunnen zes games gespeeld worden in zes talen (Frans, Spaans, Italiaans, Duits, Nederlands en Engels) waarin er problemen met breuken opgelost moeten worden.

Naast de app werd een online digitaal portfolio ontwikkeld waarin extra oefeningen en lesideeën (vooral zowel leerkrachten wiskunde als taalleerkrachten) worden aangeboden. Dit portfolio is een dynamisch iets, waardoor er de komende maanden nog extra materialen aangeboden worden.

Zo zal ook het luik met materialen Nederlands nog worden aangevuld. Het doel van dit portfolio is om leerkrachten te inspireren van hoe ze de app kunnen gebruiken in hun les en hoe ze hier aanvullende oefeningen kunnen bij voorzien. 

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Ontdek handige apps, tools, stappenplannen en ICT-handleidingen. Als ICT-coördinator vind je er ondersteuning in een netwerk van collega's.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Leerkracht

Ontdek ook