Erfgoedcel Waasland

Erfgoedcel Waasland

De Erfgoedcel Waasland ging van start in 2005. Dat jaar sloot de Vlaamse overheid een cultureel-erfgoedconvenant met Interwaas – het Intergemeentelijk Samenwerkingsverband van het Land van Waas. Zo is de erfgoedcel al meer dan 15 jaar het kloppend hart van het cultureel-erfgoedleven in het Waasland.

Vol overgave zetten we ons in voor een duurzame en dynamische toekomst voor het erfgoed in en uit de 10 Wase gemeenten: Beveren, Kruibeke, Lokeren, Moerbeke, Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaas, Stekene, Temse, Waasmunster en Zwijndrecht. Dat is ons superdoel, onze missie. Kernwoorden om dat te bereiken zijn: gedeelde trots, zorg en betrokkenheid.

De Erfgoedcel Waasland is er voor iedereen die met cultureel erfgoed begaan is. Zo makkelijk is het eigenlijk. De Erfgoedcel is een aanspreekpunt en een informatieloket, een coördinator en doorgeefluik ook. Kortom, een dienstverlener. Als we cultureel erfgoed zorgvuldig willen bewaren, toegankelijk maken en onder de aandacht van zo veel mogelijk mensen brengen, is er best wel kennis, afstemming en overleg nodig. Dat is waar de Erfgoedcel Waasland voor staat.

Leermiddelen (7)

Bekijk alle